šokolaadinäod

Elu Antigua väikelinnas – ülim šokolaadi üledoos


Päev on ilus. Päikegi paistab. Ega Antigualt ei saaks midagi lahjemat oodatagi. Kõnnime Avery’ga šokolaadimuuseumist sisse. Uurides kas tänaseks šokolaadituuriks on vabu kohti, saame ebaleva vastuse. Tädike teeb telefonikõne, pärimaks, kas teises muuseumis jagub kohti.

.

Avery on muidu tore tüdruk. Pärit on ta Ameerikast. Suurlinna tšikk, aga ega ta upsakas ei ole. Viimased aastad on ta Antiguas elanud. Keel on tal kenasti suus. Mina imetlen.

.

muuseum

šokolaadi päritolu

.

Tädike ütleb, et teises muuseumis täna tuure ei tehta. Ei teagi kas nutta või lihtsalt kurvaks jääda.

.

Nurga tagant tuleb nägusa välimusega Pedro, (nimed ei taha üldse meeles püsida, jälle pidin ise välja mõtlema) kes ütleb, et ajab asja korda. Lubab meid teise muuseumisse viia ja teeb selle tuuritamise ja šokolaadivalmistamise meiega ise ära. Vinge kutt see Pedro. 

.

Ei peagi kurvastama. Hoopis rõõmustame.

.

šokolaad

šokolaad valmib

.

Pedro on pikk. Habe on tal millimeetritäpsusega nurgeliseks lõigatud. Ei tea kas tegi ise või käis barber shopis. Inglise keel on tal hea. Meie kiidame, tema tänab. Pedro on muidu Costa-Ricalt, ehk seepärast ta teistest nägusam välja näebki.

.

Pedro on huvitav mees. Kui ta 16 oli, tuli tal suur armastus 40. aastase naisega. Saadi ka laps. Armastus sai läbi. Tekkis uus, sai ka uue lapse. Ka see armastus sai läbi. Mõne aja pärast tekkis taas uus ja sai veel kaks last. Pedro on õnnelik papa. 

.

Pedro annab meile põlled. Näeme Avery’ga välja nagu otse MasterChef’i saatest tulnud. Möll hakkab pihta. Pedro asetab piraka kakaooa ja muul kujul kakaooad lauale ning hakkab seletama nii kakaopuudest, kui ka saagikoristamisest. Teeb juttu käärimisprotsessist ja kuivatamisest. “Pange hästi tähele, mis ma teile räägin. Pärast teen testi. Võitja saab šokolaadi. Palju šokolaadi.” 

.

šokolaadijook

valmistame šokolaadi

sõbranna

.

Ajalootund läbi, läheb äktsioniks. Esmalt valmistame kakao teed. Seejärel jahvatame kakaoube. Käsitsi. Viskame oad uhmrisse ja vinge uhmerdamine läheb lahti. Olen küll tugev, aga uhmerdamise liiga 2016 võit läheb Avery’le. Ega ma kurb ei ole. Võidetud šokolaadi jagab ta niikuinii minuga.

.

Oad peeneks tambitud, hakkab kakao valmistamine pihta. See käib meil suure lauluga, mõni tantsu muuvgi sekka. Kakao maitseb hea. Ütleme Pedrole, et ärgu hoidku end tagasi ja palume veelkord klaasid täita.

.

kaks sõpra

šokolaadikommid

tüdrukud

.

Viimane osa tuurist on šokolaadivalmistamine. Pedro laseb meelepärased vormid valida ja küsib kas soovime tumedat- või piimašokolaadi. Lisaks asetab lauale hunnikus erinevaid lisandeid, mida saame nii šokolaadi sisse panna, kui ka peale raputada. “Juuu are guuuud chickas. Ai like yuu.” lubab Pedro meile rohkem šokolaadi, kui muidu ettenähtud.

.

Sel ajal kui Pedro vorme juurde toob, kühveldame meie endale šokolaadi suhu. Ülim šokolaadi üledoos. Ausalt. 

.

Kuna kell on õhtu ja muuseum pannakse kinni, tuleb meil homme šokolaadidele järgi tulla. Jalutame oma šokolaadiste nägudega minema ja rõõmustame, et olime toreda ettevõtmise ette võtnud. 

.

sõbrannad

.

.


ROHKEM INFOT

.

Mis: ChocoMuseo

Kus: Antigua, Guatemala. Asub 1.5 tänavavahet linna keskväljakult [kaart]

Palju maksab: Täiskasvanud (13a+) Q180 (€20.95); Lapsed (5-12a) Q120 (€13.97)

Tuur: kestab kokku 2h ja šokolaadi tuleb oodata 45min. Tuuri käigus valmistatakse kolm jooki: kakao tee, Maiade kakao ja Euroopapärane kakao. Muuseumist lahkud endavalmistatud šokolaadiga, mille väärtus on Q70 (€8.15).

Ajakava: iga päev- 11.00/13.30/16.00

Hea teada: Muuseumisse minek on tore ettevõtmine, saab nii suu magusaks ja ka šokolaadiseid teadmisi kahe kõrva vahele. Kui Antiguas olla, soovitan minna. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *