guatemala linnatänav

Kuidas ma vulkaane täis Antiguasse lõksu jäin


Olen tähendanud, et üldjuhul ei ole ma kusagil kauem kui kaks päeva. Hosteliteski maksan ainult kahe öö eest. Paar päeva on täiesti piisav linna ja ümbruskonnaga tutvumiseks. Kui koht meeldib ja tunnen, et paarist päevast ei piisa, hakkan päeva kaupa hostelit pikendama.

.

Antiguasse jõudsin täpselt nädal tagasi. Siiagi tulin mõttega, et kaks päeva ja siis on edasi minek. Kes oleks võinud arvata, et ka nädal aega hiljem ei ole ma kusagile läinud.

.

roosa maja

.

Iga õhtu jätsin inimestega hüvasti, hommikuti pakkisin koti ja olin valmis uksest välja astuma. Nagu näha, hosteli uksest kaugemale ma siiski ei jõudnud.

.

Ometi oli iga päev mõtteis küsimus, et millal ma siis ikkagi lähen? El Salvador ja ülejäänud Kesk-Ameerika ootab. Nagu need jookseksid eest ära. Minu sees oli pisut näriv tunne, et kui jään kusagile pikemaks, võib mul aeg otsa saada ja midagi jääb nägemata, tegemata, proovimata. 

.

kollane kirik

vanaaegne maja antiguas guatemalas

.

Võiksin vabalt kirjutada TOP 10 põhjust, miks on raske Antiguast lahkuda:

.
#1 Raamatuesitlused, kuhu äsjakohatud tädike sind kutsub
#2 Grillipidu, kuhu juhuslikult sisse astud
#3 Mõnusad kohvikud, maitsva toiduga
#4 Naised saavad tasuta baarides napsutada
#5 Purskavad vulkaanid
#6 Vahvad inimesed
JNE…..

.

Ja siis võiksin kirjutada järgmised 10 põhjust, et mis mind siin hoiab. Mitte, et see ei oleks üks ja seesama.? 

.

kollane maja

ema ja tütar

.

Uulitsa peal jalutades, taipasin, et tegelikult ei ole mul vaja põhjust, et kusagil kauem, kui kaks päeva olla. Ma ei pea tundma südametunnistuse torget, kui jään kusagile kauemaks pidama. Ma ei pea kartma, et aeg saab otsa.

.

Olen nii kaua, kui tahan. Lähen siis, kui tunnen, et on aeg. Aeg-ajalt pean endale ikka meelde tuletama, et ma ei ole kahenädalasel reisil. Mul ei ole piletit, millel oleks rasvaselt trükitud paki-kotid ja-mine-koju.

.

See ülim priiuse tunne, et ainuke põhjus, miks on raske kusagilt lahkuda, on lihtsalt see, et ma saan seda endale lubada. 

.

vaiba tegemine tänaval

värviline vaip tänaval

.

.

ANTIGUA

.

Antigua on vulkaanidega ümbritsetud väikelinn. See on koht, kus aeg jääb seisma. Tähtsust ei oma ei kuu- ega nädalapäev. Minutinäitaja on samuti oma olulisuse kaotanud.

.

See on linn, kus ma ei pea ringi tormama, et kõiki vaatamisväärsusi mällu talletada. See on linn, kus võin vabalt fotoaparaadi hotellituppa jätta ja ilma selleta ringi uidata.

.

sinistes kleitides tüdrukud

linnavaade

.

See on linn, kus võin lihtsalt hostelis chillida. Teiste reisisellidega tere kust sa pärit oled-kaua reisid-kuhu reisid teemadel vadrata. Ja peale selle, võin mitte midagi teha, ilma et end suurima laiskvorstina tunneks. 

.

See on linn, kus saan end kohalikku ellu sisse elada. Lasen end ajal kanda ja lihtsalt eksisteerin. Käin raamatuesitlustel, kui tahan. Astun kohaliku keelekooli grillipeole sisse, kui kõht tühi. Joon end kasvõi purupurju, Õnneliku Küüliku baaris, kui selleks tuju on. 

.

kollane maja

kohalikud tänaval jalutamas

.

See on linn, kus juba peale paari päeva tundsin, et võiksin siia vabalt elama jääda. Mõneks ajaks. 

.

Nii ma siin Antiguas nüüd lõksus olen. Ei saa edasi, ega tagasi. Aga ega ma ei kurda. Elan oma rahulikku Guatemala elu ja vaatan, mis elu toob. 

.

.


KAS KA SINUL ON NII OLNUD- TAHAKS JUSTKUI MINNA, AGA SAMAS EI TAHA KA?

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.